KKP Logo

Nasz Zespół Badawczy

Zdjęcie dr inż. Justyna Nasiłowska

dr inż. Justyna Nasiłowska

Kierownik Kolekcji Kultur Drobnoustrojów Przemysłowych - Centrum Zasobów Mikrobiologicznych/asystent

Obszary badawcze

Mikrobiologia żywności, uszkodzenia subletalne drobnoustrojów, nietermiczne metody utrwalania żywności, biobankowanie

Zainteresowania

Stan fizjologiczny drobnoustrojów po procesach utrwalania żywności metodami nietermicznymi. Systemy zapewnienia jakości wg PN EN ISO 17025, PN-EN ISO 20387

Zdjęcie mgr Anna Mikołajczuk-Szczyrba

mgr Anna Mikołajczuk-Szczyrba

st. specjalista badawczo-techniczny

Obszary badawcze

Biologia molekularna, identyfikacja genetyczna mikroorganizmów, bakterie probiotyczne.

Zainteresowania

Wykorzystanie fruktofilnych bakterii kwasu mlekowego w przemyśle spożywczym

Zdjęcie mgr Ewelina Jaroszewska

mgr Ewelina Jaroszewska

st. specjalista badawczo-techniczny

Obszary badawcze

Mikrobiologia żywności, MALDI-TOF MS, biobankowanie

Zainteresowania

Systemy zapewnienia jakości wg PN EN ISO 17025, PN-EN ISO 20387

Zdjęcie mgr inż. Dziyana Shymialevich

mgr inż. Dziyana Shymialevich

specjalista badawczo-techniczny/doktorantka w AgroBioTech PhD

Obszary badawcze

Mikrobiologia żywności, biologia molekularna, MALDI-TOF MS

Zainteresowania

Badania dotyczące wykorzystania bakteriofagów w przemyśle spożywczym.

Zdjęcie mgr inż. Urszula Wetoszka

mgr inż. Urszula Wetoszka

Starszy Specjalista inżynieryjno-techniczny

Obszary badawcze

Deponowanie Mikroorganizmów w Kolekcji Kultur Drobnoustrojów Przemysłowych IBPRS-PIB, Depozyt Patentowy

Zdjęcie Hanna Cieślak

Hanna Cieślak

mikrobiolog

Obszary badawcze

Mikrobiologia żywności, zastosowanie szlachetnych drożdży winiarskich i miodowych do domowej produkcji

Zdjęcie mgr inż. Adrian Wojtczak

mgr inż. Adrian Wojtczak

specjalista badawczo-techniczny/software developer

Obszary badawcze

Mikrobiologia przemysłowa, bakterie probiotyczne, modelowanie procesów biologicznych

Zainteresowania

Data Science, Uczenie maszynowe