Nasz Zespół Badawczy

dr inż. Justyna Nasiłowska
Kierownik Kolekcji Kultur Drobnoustrojów Przemysłowych - Centrum Zasobów Mikrobiologicznych/asystent
Obszary badawcze
Mikrobiologia żywności, uszkodzenia subletalne drobnoustrojów, nietermiczne metody utrwalania żywności, biobankowanie
Zainteresowania
Stan fizjologiczny drobnoustrojów po procesach utrwalania żywności metodami nietermicznymi. Systemy zapewnienia jakości wg PN EN ISO 17025, PN-EN ISO 20387

mgr Anna Mikołajczuk-Szczyrba
st. specjalista badawczo-techniczny
Obszary badawcze
Biologia molekularna, identyfikacja genetyczna mikroorganizmów, bakterie probiotyczne.
Zainteresowania
Wykorzystanie fruktofilnych bakterii kwasu mlekowego w przemyśle spożywczym

mgr Ewelina Jaroszewska
st. specjalista badawczo-techniczny
Obszary badawcze
Mikrobiologia żywności, MALDI-TOF MS, biobankowanie
Zainteresowania
Systemy zapewnienia jakości wg PN EN ISO 17025, PN-EN ISO 20387

mgr inż. Dziyana Shymialevich
specjalista badawczo-techniczny/doktorantka w AgroBioTech PhD
Obszary badawcze
Mikrobiologia żywności, biologia molekularna, MALDI-TOF MS
Zainteresowania
Badania dotyczące wykorzystania bakteriofagów w przemyśle spożywczym.

mgr inż. Urszula Wetoszka
Starszy Specjalista inżynieryjno-techniczny
Obszary badawcze
Deponowanie Mikroorganizmów w Kolekcji Kultur Drobnoustrojów Przemysłowych IBPRS-PIB, Depozyt Patentowy

Hanna Cieślak
mikrobiolog
Obszary badawcze
Mikrobiologia żywności, zastosowanie szlachetnych drożdży winiarskich i miodowych do domowej produkcji

mgr inż. Adrian Wojtczak
specjalista badawczo-techniczny/software developer
Obszary badawcze
Mikrobiologia przemysłowa, bakterie probiotyczne, modelowanie procesów biologicznych
Zainteresowania
Data Science, Uczenie maszynowe